Pojken som inte fanns

Nu har jag last klart ytterligare en bok av Dave Pelzer vars titel ar, Pojken som inte fanns.
Den har boken var lite tjockare men minst lika bra att lasa.
Det handlar om hur han hoppar mellan olika foster familjer och gor allt for att anpassa sig.
Ar inte sa bra pa ett recensera bocker, jag har ju gatt ut skolan sa jag behover inte anstranga mig med sant langre.. Men jag vill enda rekommendera den till de som inte last den. har precis borjat med den tredje boken "Pojken som overlevde".

Snodde ocksa har en recension fran nagon hemsida pa Google (for den som orkar lasa):

Pojken som inte fanns är den andra boken i Dave Pelzers verklighetstrogna boktrilogi om sitt eget liv. Han har fångat läsare över hela världen, och har även förändrat inställningen till livet hos många.

David Pelzer är nu tolv år, fortfarande instängd i sin mammas fängelse. Han sliter för att göra Henne till lags, men på grund av sitt behov av alkohol och sin psykiska störning visar Hon honom ingen som helst nåd. Han misshandlas och förnedras. Detta har nu pågått i åtta år.

Plötsligt tar allting vändning. Skolsystern på Davids skola Thomas Edison Elementary School slår larm till de sociala myndigheterna. Äntligen uppdagas den bittra sanningen, vad som egentligen har döljt sig under den finslipade ytan hos familjen Pelzer. Fallet klassas som en av Kaliforniens allvarligaste.

Men helvetet är inte slut där. David flyttar emellan fem olika fosterhem, och har därför ingen chans att riktigt få känna sig hemma. Han gör vad som helst för att bli accepterad, och blir därför ett lätt offer för skolkamraterna. De driver öppet med honom, men David säger inte ifrån. I hela sitt liv har han varit isolerad från den övriga världen, det här är tillfället att ta revansch. Han låter sig hunsas runt, han stjäl och ljuger. Detta får honom att verka som en första klassens bråkstake, vilket folk tyckte var vanligt för ett fosterbarn.

Inom sig kämpar David med banden som fortfarande är knutna till sitt förflutna. Han älskar sin mamma, och hoppas ständigt att Hennes hat mot honom plötsligt ska ta vändning. Men när Hon i domstolen fullkomligen lämnar över honom till myndigheterna, så som man slänger en soppåse i soptunnan, blir hoppet om ett normalt liv med en biologisk familj allt mer utom räckhåll.

Att passa in är inte så lätt som man kan tro efter en bakgrund som denna. Det blir långa, hårda år. Men David är säker på att han ska klara det, och det är det som håller honom uppe. Samma hopp och dröm som uppfyllde honom i källaren i väntan på Hennes nästa befallning, finns i honom nu också. En dag ska han lära sig att flyga. En dag ska hans liv bli betydelsefullt. En dag ska han lyckas!

Pojken som inte fanns är en stark och betydelsefull berättelse, som verkligen förmedlar något till läsaren. Den visar hur svårt det kan vara att passa in i allmänheten, och hur viktigt det är att få ha en trygg och säker plats där man får känna sig hemma.
Jag berörs väldigt starkt av den här uppföljaren till Pojken som kallades Det. Alla de tre böckerna skiljer sig från varandra på ett unikt sätt, ett sätt man inte riktigt kan sätta fingret på. Men en sak vet jag säkert; Dave Pelzers boktrilogi är en berättelse man inte kan låta bli att beröras ordentligt av.


Kommentarer
Postat av: Sara

har också läst alla dave pelzer böckerna, riktigt bra men ganska grymma. stackarn..!

2007-07-01 @ 23:45:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0