Jävla du

Som tur är jag inte rånbögmördad i alla fall, bara lätt rånad och rätt frusen utav att mistet min jacka jag just tagit hem från Maria... helt i onödan eftersom en skummel man bestämt sig för att råna mig.. ush hemska folk !!
Tur som fan att jag kom i rätt tid och att det fatkist var uppmärksammande vakter på stället.. Miljoner tack för att de faktist var snabba nog att komma fram.
Hade helst sluppit... men vill helst att han aldrig mer får gå ut!

fucking party pooper

Heroindäckat...

...just vad jag gjorde mitt upp i klädes sorteringen bland strumpor och trosor. Vakna upp att det blivit lite kallt med en strumpa runt halsen.
Det är tufft när man tvingas upp för ett möte klockan ÅTTA på morgonen, fick frulle då och det är mer än vad man någonsin fått på scotten. Av alla möten vi haft där har jag fått EN pepsi max.
Det känns som O'learys kommer bli bra, lite stressande är det att börja på nytt jobb med nya kollegor, mer att göra och helt andra tider. Timmarna känns som dom kanske blir mindre men det får bara visa sig på första lönen.
Efter mötet så bar det av till IKEA med jossan, Jessika och aooo shit vad var hennes namn nu igen T? någe kanske.. Åt köttbullar och köpte toa borste. Köpte en juice också.
Nuuuu när jag vaknat och städat klart mitt rum dammsugit och sånt nödvändigt förtjänar jag nog en öl på någe billigt hak.. Jag har tydligen jävligt kasst med pengar den här månaden. Glömde alla mina miljoner i mammas kökskåp.

Har bilder från en jävligt lyckad lördag där det blidde raggar fest samt reggae fest. Men dom får ni glutta på en annan dag för nu är det dansa med tvättmaskinen i duschen som gäller.

Ha dee

En kväll med familjen



En pizza så god...
(oxfile, pepperoni, tzatziki, mozarella och ruccola)

..att jag äter upp min läpp

♥ Päron, jag och Mami ♥

Vi glider raggar bil med tv kändisen och lyssnar låtar som naken i min säng och kåta Marie
Hejja hejja Robin !!

Susar genom staden.... brum brum brum

O det här mina vänner är kvinnan att tacka att jag finns, massa massa kärlek !!


Hipp hipp hurra bästa Mamma !!

Idag blir mamma stor och stark, äntligen bara 15 år kvar till pension efter massa slit i det tuffa livet. Jag själv känner inte att jag varit en större börda, en lugnare och finare dotter går det nog inte att finna. Tillsamans är vi oslagabara ;)

In this very morning stressade jag upp strax innan tio och tvingade på mamsen kläder, visste liksom att besök skulle komma klockan tio och precis när kläderna var på och hon kommit ner för trappen så knackar det på dörren. Med en gnällig röst står en fint pyntat lady utanför med tårta och kollegieblock i handen och frågar Är det du som är Marie Sandströööm. -Ja thats me 50 bast va !!

Så det blev en tårtfrukost.. Hatar att princess tårtor bara består av marsipan och grädde. Det lilla goda får man liksom leta sig fram till och sen är det bara slut.

Händelserik dag igår och det visas med bilder..


Helene har vart och saxat i mitt hår..

Jag bakar på Mammas näsa

Koncetration.

Så gör vi

Och så gör Moster S

Menshunden som kan vara världens sötaste.

Grillad !!

En helt perfekt bild. Fotograf Josefin Sandström

Mercan

Hon kanske hade lite mer pli på pållen


Se så fin tårta kurren kom med !!

Även jag fick paket igår, CHARADER !!
På ett av korten står det så här,

ADJEKTIV:
bitchig
PERSON:
hund
VERB:
flänger runt
SUBSTANTIV:
en bimbo
BLANDAT:
och biter sig själv i svanesen
FRAMFÖRANDE,
under hela charaden:
ha alltid en hand i golvet.

shit det kommer bli sååå kul, måååånga tack Sara!! ♥

Var inte ledsen stora kvinna

Andra dagen i tuna och faktist är inte den här staden så kul som sist, folket är gråare och inte så aktiva som sist.
Jag har inte fått gjort det jag borde heller förutom träffat en viss person och ordnat med lite nödvändigt skit.. För det var skit =) Trevlig fika sen då KÖTTBULLE MACKA.

Morsan och jag har åkt till tuna och jag har nog hittat ett par snygga stövlar att lägga mina svåruttagna slantar på. Bank kärringen tyckte inte om mig och mitt kort även fast jag sa att hon var fantastisk?? Hallå jag slog på charmen men hon hatade mig från första stund, tror hennes kärleksliv går åt helvete. Såg sån ut hon var grå, sur och hade inte den mest smikrande kropp jag sett. Förstå att hon var bitter. Mitt kort som nästan är av på mitten var som att jag inte behandlat hennes barn med största försiktighet, men jag menar på att det faktist funkar ÖVERALLT i oslo men inte någon stans här i byn. Det är inte mitt fel att allting är annorlunda här. Livet kommer en dag bli bra för dig med stora kvinna - Put a sm:)e on your face !

Köpte mig en regnjacka som inte är vattenavvisande men den ska tydligen funka under ett paraply !! -Värt.

Denna stad är annars sjukt kall och jag vill mest spendera min tid bakom ratten med stjärtvärmaren igång och skön dunka dunka musik. Imorn ska jag och kussefin visa våra kunskaper i bullbakning inför morsans 50 års dag. Efter det ska vi ut och rida på toto hästen, det kommer bli galet. Han är stor och vit !
Sen blir det mat och bowling med Älin, Phjalle och kussefin.. Hoppas Saran pallar sig ut för en liten öl också ;)

Ska försöka att komma ihåg vad jag är här för också.... som var komvux, de där och så mammas stora dag. Vad skulle du ge din morsa i present?? aa visst jävlar farsan ska bjuda på pancakes nån av dagarna med, mm MM mm!

Så typsikt dig Carin

Nu när man kommit hem och tänkt besöka sin bästa frisör så gör hon något som gjorde mig så besviken senast med, hon skaffar barn. Det är så typsikt henne när jag behöver henne som mest, ack ack ack. Mååååste klippas ju! Ska plinga Fridas klippotek och höra efter där om det finns tid för mig.

Har sverige och norge olika tidszoner nu förtin? För enligt min iphone är klockan 03.06 och här är hon 12.06, märkligt vad saker förändras när man är borta. Eller har tiden stått still från sist jag var här?

En banan..

hmm.. skrev egentligen något här redan när jag satt på bussen men det tycktes lämnas kvar någonstans i oslos cyber värld. Nu har jag äntligen kommit fram i alla fall, 23.00 gick bussen och 4 timmar senare satt jag som en isglass i en busskur i väntan på mamma i gnälliga Ööörebro.  

När jag klev på bussen och satt mig till rätta så vänder jag mig om och ser hur en kvinna och man reser sig upp, tull kontroll helt klart ! Kvinnan gick förbi men mannen stannar vid mig ENDAST mig, det måste berott på mitt smutsiga hår.. Vem är han att döma? Han flashar skylten och ser mig djupt och allvarligt in i ögonen. Fan det har jag svårt för, undra om han såg något intressant? Han frågar om jag är norsk eller svensk o jada jada sen frågar han om jag har något att deklarera och jag svarar nja en banan kanske? Nöjd med mitt svar önskade han mig en god tur och så var han borta..

Min tankte med smutsigt hår och arbetar fötter var för att ingen skulle sitta bredvid mig och det funkade, var säkert min förtjänst att hela bussen var så gott som tom =) Sen vet jag att det finns ett badkar här hemma som jag ska använda varje jävla dag nu !!! tjohoo

Dags att försöka vila ögonen lite, det är värt ett försök. Imorgon finns saker som borde uträttas.


I wish..

..i had ha camera.... en kul Lomography eller en vanlig system. Seriöst jag skulle bli bästa fotografen och om du ändå tänkt sponsra behöver jag ju en PC som klarar det och då byts en PC ut till en MAC .. Vill vill vill kunna busa med färger och porträtt (= Natti

Öl skolan

Så här beställer du öl !!

Först o främst hälsar du på den glada servitrisen som kommer fram och hälsar och snällt frågar vad ni vill ha att dricka.. (det är just HON som ska servera er öl och ni har inte en aning om vad hon kan göra med den om ni inte uppför er).

Kan jag få ett snitt med öl? (snitt med öl är 0.24.. alltså inget man egentligen behöver veta, vem fan vill ha så lite?)

Ett glass (glas) öl. Är en öl på 0.33, något man beställer när man har ont om tid men inte kan motså det goda).

En halvliter... ja det säger sig själv va?

Halv pils är tydligen hälften av en liter!

Stor stark... nej det finns inte i Oslo. Bara glöm det! En stor mellan höres heller inte bra ut. PILS, BIRA, ÖL.

Försökte förklara för 4 stycken norlänningar idag att hon faktist beställt ett glass pils medans vänninan hennes beställde en halv liter, för att kontrollera beställningen upprepar jag vad tantfan sa.

-Ett glass med öl för dig och en Halv liter för dig, riktigt?
- JA...

När jag kommer där med ölen så säger hon att Nej ska jag ha en sån liten öl? Du frågade aldrig vilken storlek..
-Öh Jo och du svarade..
-A men en halvliter är också i ett glass.
-Jo men i norge så säger man glass om en liten öl.
-Jaha och det vet du, hur länge har du bott här egentligen? Tror du att du snackar bättre norsk än en norsk.
-Ja tydligen gör jag det.
-I nord norge heter det i vart fall inte så, där kan vi kalla det snitt!
- ÖÖH FEL IGEN.. och alla andra vet hur man beställer öl och de flesta är faktist uppe från nor.
-Jaha då måste man vara alkoholiker om man vet så bra.
-aa det är det jag är.
-Du vet att det betyder att du är avhengig då?
-Mm alkoholiker och alkolist är inte så stor skillnad på svenska och norsk. Man blir törstig av jobb!
-Vi gillar god service vi..
-Jag med, vill ni ha ett täppe, filt, pläd??

hahahha fattar ni hur tröga människor man får stå ut med, med oändliga disskutioner om absolut ingenting. Men tydligen är det jävligt fel att rätta en norsk i språket efter att hon ändrat sig från en liten öl till en stor.

Mazi (stavning?) överraskade mig och Majja med en hjärte ballong med en liten bikkje på, hur söt är inte han då? =)

Äntligen är fucking dagen över på jobb !! Nu bättre ting... over and out

Lucky me !

Fuck vad jag har tur, Olearys blev min räddning att faktist inte gå arbetslös nu... som typ 20 andra stackars har blivit. Jag har nog aldrig haft ett jobb som det här jag har nu och jag gillar ju det som fan och det är knappast för gästerna jag gör det... Det är för att vi alla kollegor har det så himla bra ihop, men det är över.. Trist som fan. Har nog heller aldrig jobbat på ett ställe där man fått se så många personer få sparken. Sjukt !
tycker synd om de som drabbats hårdast.. Sorgligt.. Blir inge mer gossip hörna!!

Efter en skum dag på jobb igår bar det av för att dricka öl, det blev på makkaniska denna gång, rätt utanför hemmet vårt =) Flera kom och joinade och vi hade ett litet nach hemma på ballen igen, det är där det skjer ;) bra kväll, rätt lugn kväll fast ändå inte.. Mera hemmakvällar, jag vill ha meeeeeeeeeeeeeeeer av allt !!

På jobbet idag kändes det som att jag gick o gick o gick... en evig dag som inte gick för fort mina fötter ska få sova inatt det är dom värda! Jag själv lär titta in i väggen, den kan bli intressant om man har fantasi!!

Natti natti


Gangsta livin'









Vilsen i nydalen

Tjohoo vilken trip jag har varit på idag, först till skatteetaten för att få en adressändring för sånt funkar inte över internet i detta sega land... Eller jo nu fungerar det väl lite halvt går det en reklam om på tv.. Flytteportalen.no Kanske en dag att jag ska få post igen för jag har visst fått inkasso på mig. För räkningar som jag inte ens ska ha eller ha fått. Wierd. Men ska ringa efter helgen igen och höra vad de tänkte göra med den saken.

Internet är något jag saknar i detta fina hem, tv kanaler har vi och telefoner behövs inte.. Är det någon i nutid som äger hem telefon!? Majja ringde för ett tag sen till Get.no för att höra vad vi skulle ha för internet och vad de skulle kosta.. >Tanten i luren svarar att vi har det gratis, både tv box och internet. Det ända vi behöver göra är att ta oss till deras kontor. Som ligger waaaay out town.

hoppar på buss 34 eller 54 spillerill.. hoppas av på en gata på A ser mig omkring och tycker det ser hemskt fint ut, lantligt och stilla. Bilar åkte ju hela tiden men inga bussar eller trikkar. Hundar sprang i parker och till och med folk som motionera.. utomhus !! Jag fick besked om att det skulle vara 1 minut från busstopet. Men när jag kikar kartan på phonen min så har jag letat efter maridalsveien 153......när det är 353 jag ska till. Fuck här står jag i ena änden av världens längsta gata och försöker lokalisera mig. Oslos gator går nämligen ihop med varandra och har egentligen ingen logik alls. Jag följer en gata som går helt från Maridalsveien för så ska det vara, skriver in den nya adressen och får reda på att det är 35 minuters promenad från där jag står.
Jag går o går o går, det ligger en död uttorkad snigel på väggkanten som typ skrämmer mig till döds men jag tuffar till mig och tar mig förbi en rondell råkar svänga lite fel ner för en backe för att det kändes lättast så men det blev bra mycket tyngre när jag var tvungen att gå upp för den igen för att komma back on track. Efter en bro över en stor snabb väg så ser jag en vattenoas i denna oändliga öken äntligen det där jävla Get... o vad finns inte utanför byggnaden jooo en jävla buss hållplats. Tack som fan trafikkanten!
Min timmes väg till Get tog mig 15 minuter tillbaka in till stan.. sweet!

Molle kom hit för att hjälpas, han fick igång tv:n  och ljudet som inte ville sig men internet funkar inte än.. jag snikar fortfarande på grannarna som driver med att kasta ut mig titt som tätt... Hallå var lite schyssta nu!

Hemma får jag massa att plocka med, lite nya kartonger med kläder att sortera och tvätta... det är inge kul att tvätta längre.. Imorn tog jag på mig att jobba på O'learys fast jag egentligen borde ha sagt nej. Sover hel kasst, egentligen inget alls faktist. Men jag har ju fri hela nästa vecka, hurray hurray ESKILSTUNA here i come.. Nån som har lust att dra till sthlm kanske? =)

CIAO


Grönlands bo... där blondiner är unika

Tänka sig att man äntligen har lyckats flytta, efter 8 månaders hemlös tid har jag funnit mitt krypin med Majja. Frugan. På Grönland med endast 5 minuter cykelväg till jobb, om vägen är fri annars 2 minuter extra för att trögt folk ska gå framför min cykel. Plingan går i ett! Man kan vara en aggresiv cyklist också.
Helt klar med flytten är jag inte, det står fortfarande en garderob och diverse prylar som väntar på mig i källaren 1 minut härigfrån. Jag har gjort min flytta så gott som helt själv med hjälp av en tralla och en vaktmästare som puttat på i uppförsbacken. Hygglig fyr som inte kan mer än två norska ord.
-
Lägenheten vår består av 2 sovrum, öppen stue o kjökken. En fet balle och en liten mindre balle som hör till mitt superium rum! Statoil endast 1 minut härifrån, 100 kebaber bara runt hörnet och en himla massa människor som snackar på flera främmande språk. Det föles så bra, som burknissen sa efter han lagt burken på pant.

Min födelsedag gick åt pipsvängen, inget firande i det hele tatt. Nån öl, träningsvärk, svett och upp packning. Bättre lycka nästa år. Molle har kommit med två super presenter åt mig, han är fantastisk ^^,

Det har visat sig att jag har en dold talang i Boule.. Jävligt kul sport som ska blandas med pernod, öl och arbetskamrater. Lätt att jag ska bli pensionär när jag blir stor! 



 


RSS 2.0