Luxury !

Efter o livet pa koh hai och koh kradan som var en annu mindre o och med crystal clear water!!
Vad gjordes pa oarna da, jo vi stekte pa dagarna, snorkla och lekte i havet.
Kvallarna at vi mat och drack... O livet gar val mest ut pa sola, chilla och vila. I loove it och hoppas verkligen att vi hinner med mera o liv.. Helts lang kawi i Malaysia.

Efter vi lamnat Kradan var vi tillbaka igen pa Lanta dar vi bodde i en ratt smutsig bunge alldeles nara Bajen (svenskt stalle saklart med god mat och mini golf !) Tva natter spenderade vi dar.
Sjalv ghillar jag nog inte Lanta sa mycket, jobbiga thaiare, pa tok for manga svenskar, as skitigt och luktar bajs!
Stranden var javligt mysig som vi lag pa och en dag kom det till och med en snubbe som bada sina hastar dar, haha.
Lanta ar inget place for mig.. Bara ett stalle man stoppar pa for att kunna ta en farja, bat eller vad som helst vidare :)
Det duger det till..

Vi drog med buss fran Koh Lanta till Krabi (fastland) bussen var en trang 12 sits burk som pressade in nagra personer for mycket. Resan gick enda ratt snabbt och vi hamnade i city.. Drog en chicken pa KFC sen akte vi till Ao nang beach med en lokal buss, javligt mysig faktist. Massa sota skolbarn i uniformer som akte den lilla bussen. Kosta oss endast 100 baht och en taxi hade antagligen tagit 5-600 baht for den turen.. Hittat!

nar vi kom fram hit var vi lite trotta och griniga efter allt resande och bladdrade igenom en massa hotell alternativ, vi ville bo billigt eftersom vi egentligen bara mellan landar har men sa sag vi ett rum med Feta badkaret!! Fetaste sangen, ballen och poolen.. Vi kunde inte motsta det, vi vill relaxa i lyx !
Nar vi checkat in drog vi till ett mini mart for att kopa gottis och alkohol sen satt vi i badkaret i sakert 2-3 timmar lovely!
Sen blev det utgang, drog pa chang bar ett dirty place med gratis biljard och thai toa (en halv toa stol utan sits knappt 3dm ovanfor golvet) jag kissade inte pa den toan.. ohn baah!
Vi spelade biljard med tva engelsman, son och far as coola.. sjalvklart vann vi i billen ;) mm right.
Hux flux ser jag ett valbekant face, fast han sag enda inte likadan ut... Kalle fran Ice satt i baren dar och tittade igenkannade pa mig. haha fett coolt alltsa, jag joinade dom pa en ol alltid kul att traffa bekanta faces!

Etuna bor jag traffat so far, 1.nico, 2 Lidija, 3 Frallan 4 Kalle... Moore to come antar jag :)

Efter ett antal chang traskade vi hemmat, gick forbi poolen... Jag fick en ide! Vi ska sjalvklart bada.....
Sagt o gjort, av med kladerna och plums! helt underbart skont..

Idag drog jag upp Henrik till frukosten och sen har vi degat vid poolen hela dagen, alskar poolen! med bar saklart ;)
Nu ska vi dra och lamna in tvatt, ta nan ol och boka var nasta resa som gar till koppan.
Dar ska vi mota upp resten av galningarna, nu blire party!

Ses nasta gang :) hoppas ni har det gott..
Mer bilder finns pa www.resedagboken.com Cortez!

puss!

Koh Hai

Hej hopp i stugan!
Vi har farit vidare ifran Phi Phi som for ovrigt var en sjukt trevlig o, forutom algeblomm i vattnet.. On ar party !
Har jag berattat att vi drog pa en snorklings tur? ne, tror ikke det va :)

Drog for fyra dagar sen ut pa snorklings tur med en Long tale boat.
Forst blev det snorkling mitt uti havet bara, jag tog var nya undervattenskamera och fota for fullt, sag en massa stor feta fiskar, sma bla randiga, pigg bollar, plattfiskar och massa annat coolt. a just sjogurkor med!
Efter 30 minuters snorkling akte vi till Bamboo island (grymt vacker o) dar vi stannade i en timma, utforska on och skulle ata nagon acklig lunch. Nej tack, det blir bad istallet.
Efter Bamboo skulle vi till en shark point men inte var det nagra hajar ute.. Blev vidare mot Monkey beach, stranden dar aporna kommer ner och kakar av turisterna... Inga apor kom, de har sakert slutat ga ner mot turisterna men stranden var as mysig! Ligger ca 10 minuter med paddling just fran Phi Phi beachen. Sen for vi vidare mot en en cool lagun och efter det mer snorkling i 30 minuter.. Sen drog vi till maya beach, inte fullt sa fint som bamboo men lite koosligt var det ju.
Skulle fordriva en hel timma dar ocksa, lite for mycket tid eftersom solen just gatt ner :p... Snorklade en del dar med, var massa vita fiskar som jagade mig ! Till sist pa var trip var det Solnedgang mitt uti havet, ISKALLT ! eller ja ratt kallt, inte som hemma..  Det var val vackert ;)

I forrgar drog vi ifran Phi phi till Koh Lanta dar vi akte pa en pick up flak (ratt vanligt har) ratt ut i skogen med langs stranden ut till ett jatte mysigt stalle agt av en kvinna o hennes familj.. Stallet var inte sa bad vanligt eftersom det var ratt mycjket sten, men servicen var TOPPEN, MYS faktorn pa hundra och maten great as well. I Borjan var jag as besviken o ville darifran men efter lite sol, lasning och nagra pilz sa sag jag det fina i det hela.. Vi at middag i en typ uteplats for tva byggt av bamboo och thai kuddar i Mo's bar, hur koosligt som helst... Men redan imorse hade vi bestamt oss att vi skulle dra vidare aven om vi nu kanner att det hade varit vart att stanna en natt till just for att det ar sa mysigt.

Nu sitter vi pa en sa gott som ode o, inga motordrivna forodon forutom nagra batar som ags av de fa hotellen har.
Koh Hai heter den, finns som sagt inte sa mycket har bara sol, bad, mys och pilz!
Jag ar inte alls fortjust i drinkarna i det har landet, saknar kolsyra, for mycket grenadin smakar sott fast det borde vara syrligt... jaa inte ens red bull har kolsyra har och sa blir du helt speedad pa den ;)
Idga har vi chillat pa en strand, badat, lyssnat pa musik och bara varit ensamna helt toppen alltsa. Blir ivarje fall en natt till har tror jag.. Sen ska vi vidare mot okand destination ;)

15 februari ar det partaj i Koh tao (?) Timbuktu ska komma o spela, sjalvklart ska vi ta oss ditat da..kom med !

Chang dags, biiiiie

Bilder finns pa www.resedagboken.com klicka fram Cortez


Patong

Fran Kata till Patong...

I Kata bodde vi pa lyx lyx lyx, ivarje fall san lyx man kan tankas fa i ett land som detta.
Bara att dagen vi skulle dra vidare mot Patong akte jag pa en javla thai sjuka!
Dagen borjade soft med frukost, ner mot playan, drack nan breezer och badade som tusan!
Senare sag vi Elvis show, en Thai elvis ;) Var ratt kul faktist och gissa vilka som var tuffa nog bland alla pensionarer och drog o\upp pa golvet for tryckar dans.. Bara vi tva utav alla som man tanker annars dansar till Sven ingvars.. ;) Elvis blev nojd..
Efter en fet grillbuffe drog vi ner pa stranden till en reggae bar, javligt mysig och havet narmade sig ju senare klockan blev sa man fick ta en annan vag ut ur baren som for ovrigt var ett fiasko.. bra musik och place men personalen var at helvete.. 
Senare mitt i natten pa hotellrummet vaknar jag upp av en skum kansla.. springer in pa toaletten och baah dar kom all mat upp.. Okej tankte jag, har val kakat nagot daligt men nu ar det ur varlden.. borstar tanderna och gar o lagger mig igen... no shiit upp igen, o3.3o borjade det och holl i sig ratt brutalt enda fram till 14.30 da jag spytt galla ett bra tag kanske var 20;onde minut..
Henrik som vaknade vid 10/11 tiden for ivag och skulle kopa medicin, rusade fore i kon och fick tag pa antibiotika, vomit och pain piller... sa kopte han glass och yoghurt :) Varldens underbaraste, tar hand om mig nar jag snart ska do!
Fick inte i mig nagonting forens sent pa kvallen da jag slicka i mig en halv glass for antibiotikans skull..
Fy fan vad thai sjukan ar hemsk!! Hatar att spy och inte nog med det (ursakta) men det sprutade for fan bade bak o fram.
Bara typ vatten eller nagot.. sa nasty!
Vill aldrig mer att det hander.. tredje dagen, alltsa i forrgar kunde jag ata mat och behalla det mesta :)
Idag kan jag ata allt ! haha

I Patong traffade vi pa Patrik och Rickard, tva skona skaningar som bor pa samma hotell som vi.. Aloha, med pool pa taket.. Helt okej hotell for 1500 baht per natt.
Vi drog ut o kaka med dom pa en tysk restaurang och sedan blev vi pa fyllan pa grabbarna grus.
Molle blev val fullast, han rojjde loss pa en massa quick fucks och chang ;)
Jag fick typ hjalpa min glade man hem och ner i sangen.. Det var en grymt kvall och vi hade hur kul som helst pa banglaroad, sture kompaniet och grabbarna grus..

Dagen efter madde han inte lika bra.. det blev chill i poolen och kottbullar med mos pa en svensk restaurang ;)

Idag... Brand utihelvete!!
Har varit pa road trip!
Kort 1 timmas tur pa fyrhjuling i skogen bland en massa fin natur och hav! helt underbart skoj... alskar att aka snabbt !
Efter fyrhjulingen fick vi se pa en javla massa djur och ormar. Jag holl i en fet python orm!
Sag wild cat, ekorrar, fetaste odlan, leguaner, alla mojliga olika thai ormar giftiga och inte sa giftiga. grymt litet zoo.
Sen var det snake show, jag och Molle hoppa i ringen med en kobra !! Det var lite hett va ;)
Efter snake show drog vi pa elefant tur.. Schampoo hette elefant honan pa 34 ar :)
Efter en bit pa vagen undrar var chauffor om jag vill sitta pa huvudet (istallet for satet som vi satt pa med balte),
Ja det ar val klart !! :) Och pa huvudet akte jag hela vagen, det var grymt.. Som att jag korde elefanten som mest stannade och kakade. Valdigt guppit att rida elefant maste jag saga, men en javla upplevelse !!

Efter elefanten blev det monkey show.. Vi fick ocksa ga fram o gosa o busa med apan, de ar anna grymma djur!
O de kan lara sig typ vad som helst verkar det som.. Tror dock att apans skotare misshandlat sin apa ett antal ganger =(
For varje gang apan gjorde fel lyfte han pa handen.... Han ar ett monster !
Apan Peter var grym !
Vi spenderade kanske 4 timmar pa var lilla trip och nar vi sen var hemma vid halv fem tiden drog vi tillbaka till svensk stallet och kakade.. Det blev Tost skagen till starters och oxfile med pomme o bea sas.. grymt gott!
Fan det ar bra gott med svensk mat.. Vi som bor i Norge far ju inte det sa ofta heller sa det uppskattas stort med svenska restauranger runt om i varlden och vi rekommenderar starkt den har pa Bangla road. BANGLA steakhouse.

Blir langa inlagg marker jag.. hah mycket som sker.. och sakert osammanhangande, men datorerna e fuckade har och det e rorigt att skriva.. Jag trivs som fisken i vattnet har i vartfall och inatt sover vi sista natten ocksa har,  nu ska vi vidare mot Phi Phi island och bo dar i kanske 2 natter sen vidare mot Koh lanta (koh betyder liten o har hjartat lart mig).. Det ska bli sa koosligt att glida bat och se nage mera nytt.. Jag har basta guiden med mig !! He's perfect ..

Horas nar jag kommit vidare, bilder fa bli en annan gang.. pallar inte datorena e som sagt MONGO..

Hur har ni det hemma i sverige? Beratta om det hander nagot kul...  =)

sawadee kaah

Thailand..

Nu har vi rest  ifran storstan Bangkok till turiston Phuket (massa svennar overallt).
Bangkok var schysst, stort, lukta illa blandat med mat och annat boos.
Forsta kvallen drog vi en bowling pa Siam paragon, as flashigt stalle med god service.
Jag forlorade ju som vanligt ;) battre pa wii !!!

Efter bowlingen kilade vi till Koh san road for att mota upp Nico och hans galna sallskap.
Dar blev det Changs och buckets i mangder ;)
Sag en massa horor, rattor, kackerlackor och annat gott som grillas och serveras right on the street, smaskens!

Hotellet vi bodde pa var ett schysst place med pool och frukost !
Aven ett shoppingcenter, biljard och tennis.
Vi spendera inte sa mycket tid pa just hotellet men lite pool och tennis hann vi med.
Bestallde ocksa utkorning av donkan upp till hotellet en kvall da vi blev hungriga men inte pallade att ga, mc nuggets ar ingen hojdare har konstaterade vi ratt snabbt.. kall och sliskig. Burgarna ar visst battre sager hjartat har.

I Bangkok blev det valdigt mycket shopping, alla thaiare ar valdigt service inriktade och valdigt pa.. Men itne som araberna Sara ;) Bara nastan, har kan dom knappt nagon engelska och visar priser via miniraknare.
Alla har en !!

LYX bio hann vi med ocksa pa var 5 dagars in Bangkok, vi sag Yes man med Jim carrey.
Den var gryyyymt kul.. Men det basta var nog bio stolarna som var fetare en farsans fatolj dar hemma, plus att det kommer en thaiare med popcorn och lask. Helt underbart inte som stolarna dar hemma som man far tra smak i roven efter 15 minuter.. SF SE O LAR !

Efter turen i Bangkok drog vi mot solen, bra javla kallt i bangkok enda,  Phuket med Air asia som ska vara bland de billigaste att resa med.. Flyget tog lite mer an en timma och vips sag man havet, stranden, solen och en javla massa sweds!
Har tog vi in pa ett annu lyxigare hotell som ligger pa ett berg pa Kata beach.
Fet pool, deluxe (l)oom och knappt 5 minuter fran playan! niiice? yes sir !
Fran Ballen ser vi vacker natur och beachen, jag trivs ! VI TRIVS

Igar kvall var vi till Patong beach for att ata och se pa en massa shemales i bangla road, var pa grabbarna grus med HELT ODE. Drog tva quick fucks med hjartat (vodka, kahlua och midori shoot) sen vidare for att se fotboll o dricka mera chang! Var o at pa HARRYS ! smaskens, nastan som hemma ;)
I Patong blev jag foralskad!! i en apa o han gilla mig med han till o med hoppa fran sin agare till mig. Bilder kommer ;)
varldens sotaste !

Idag nar jag val lyckats fa upp Henrik ur sangen tog vi forsta doppet i havet och drack nan gooo Breezer lychee (kan det vara flader??). solen strala och havet var stooor trivsel !
Spriner mycket vild hundar overallt har, man vill bara ta med hem allihopa !
Efter beachen har vi shoppat lite till, spelat  fyra i rad och atit go mat har pa kata beach.
Nu ska vi tagga upp pa rummet for att glo film och koosa ner oss med varsin breezer.

Hoper ni har det val dar hemma !!

Puss o Kram
Sandra o Henrik, yeaaa !

good bye coldness

Idag 18.oo drar vii till thai!
Fick just mess utav Nico, han är redan i Bangkok den pricken.... I want to be there too right now nanananana
Vi stannar i bangkok 3 nätter innan vi flyger oss vidare mot södern.

Har hänt under tiden då...
Hej då öl på Cafe sör i fredags med Lisa, Madde och de andra  filurena.. grymt kul!
Slutar med att Sandra blir så gryyymt full ;)

Skööööööööna lirare !!

Lördags, uue trött... Tina kommer förbi och hjälper oss bära grejer och spela Shaun white.. Bästa wii spelet just nu ;)
Sen tar vi en buss till Karlstad, Taxi ut till Molles mamma.
Där har hon gjort polsk mat åt oss och ställt fram godis i varje litet hörn. Mmm kex choklad!
Efter maten kommer Molles bror Daniel och berättar att Molle ska bli farbror, så koosligt :)
Sen får vi åka VÄRSTA åket, i den mörkaste skåpbilen ever, in till Skoga va?
 Där träffade vi Hata västerås och han med håret, husker icke namnet.
blev chill med chips och zingo.

Vrålåket....vi längst bak i vrålåket..skåpet

Söndag, dags för avresa mot Eskilstuna.
Tar taxi till karlstad, buss till örebro, tåg till Arboga...och taxi till eskilstuna.
Ja Arboga tåget var försenat men de hade bett att eskilstuna tåget skulle vänta in oss som skulle vidare.
Yes bra tack!
Vi hoppar av i Arboga i mitten utav vagnen går snabbt om några andra passagerare som suttit på tåget, vi får syn på vårat tåg........som glider iväg. FUCK YOU SJ !!
Det var ingen personal som såg till att vi hann ombord på tåget och antagligen ingen heller som brydde sig att lämna oss i 17 minus grader.
Vi får tag i något nummer via Arboga taxi och den snubben i telefonen var en trevlig man som skulle skicka en taxi åt oss inom 10-15 minuter.
Molle e sur som bara den och ska ringa upp igen för att ta ut sina rättigheter.
Då svarar snubben i telefonen att han har ingen befogenhet att skicka en taxi åt oss utan att vi skulle få sitta där tills 21.30 då nästa tåg kommer.
Molle kommer tillbaka in i pizzan där vi fick värma oss och var mer sur.. jag bah nedu det kommer en taxi annars hade de aldrig sagt så och just då kom den. Lucky us ! Men vilka jävla idioter det är på SJ, mamma ska strida mot dom så vi ska få nya tåg biljetter efter allt krångel. Hon är bäst !
I etuna blev det pizza och chill..

Måndag.. vákna, bada och duscha kallt.. ueh!
For ner på stan, köpte det som behövdes köpa, klippte mitt hår och styrde lite..
Hem käka gott igen ;)
sen till Maria och bebben, han e ju faktist för jävla söt !

Efter Maria drog vi till kusin och armani chillade där tills de blev hungriga och nästan åt upp oss.. Blev en tur till statoil då :)

Tisdag... ´today is the day.. horas nästa gång då jag är i thailand!!

Ching chang !

nytt år och lång lediiig

oyea 3 månader semester ;) Eller arbetslös... whatever helt underbart är det i vart fall..
Inge jobb att tänka på, bara vad man ska packa inför resan som är så nära som bara fyra dagar!!

Nyår här i oslo blev på Scotsman då, klart ;)
Jag och Madde röjjde runt i baren det var väldigt still fram till 00.30 då rusade det in folk och vi fick en del att göra.
Vid tolvslaget kom min kära och Heb in till mitt jobb... Jag fick min nyårs puss ! :D
Hur bra är inte han?

Efter jobb var det endel att rydda av men vi var nog klara till 4 tiden då jag swidda om till klänning och for iväg på fest..
Säkert nödvändigt att klä upp sig, nää men det är nyår!
Blev någe rejvliknande i gammel byn med mina sambosar sen vidare till pierre och dom? (husker ikke namn).
Det var chill.. inte ens Hebas var full.

Idag ska jag städa, packa, gå till scotsman och lämna det som ska lämnas, hem och fixa mig, säkert packa mera och sen ikväll dricka öl på sör :)

gott nytt !!

RSS 2.0